sobota 7. února 2015

Pekanové sušenky z Bouchon Bakery

Pekanové sušenky

Dnes jsem vyzkoušela ze své "bible" Bouchon Bakery tyto sušenky a jsem z nich unešená. Jen 4 ingredience, naprosto jednoduché sušenky, které zvládne každý a chutnají božsky.





RECEPT na 18 sušenek
250 g hladké mouky
80 g pekanových ořechů nasekaných nahrubo
170 g másla pokojové teploty
90 g moučkového cukru

Troubu předehřejeme na 180 st.

Smícháme mouku s ořechy. Máslo třeme nebo mixujeme v robotu do krémovité konzistence, přisypeme cukr a zapracujeme. Poté přisypeme mouku s ořechy a spojíme v těsto, nejlíp to jde holýma rukama, jako když děláme těsto na vánoční cukroví.

Z těsta uválíme kuličky o váze zhruba 30 gramů.
Dva plechy na pečení vyložíme pečícím papírem a kuličky na něj naskládáme v dostatečné vzdálenosti, na každý plech 9 kuliček. Plochým širokým předmětem je lehce splácneme a vložíme oba plechy do rozpálené trouby,jeden do horní třetiny, druhý do dolní. Pečeme cca 20 min. Pokud nemáte horkovzdušnou troubu, plechy v půlce pečení vyměňte nebo pečte každý zvlášť.

Po upečení necháme plechy trochu vychladnout na mřížce a po chvíli sušenky přendáme jednotlivě na mřížku, aby vychladly úplně.

Skladovat můžete ve vzduchotěsné nádobě, ale na to asi nedojde :-) 

Žádné komentáře:

Okomentovat